4ª Edició de la Fira BSTIM. 6 i 7 de març.
La transformació digital al sector tèxtil serà el tema central d’aquesta
edició
L’Agrupació Tèxtil FAGEPI col·labora, juntament amb Fira Igualada, en la 4ª edició de la fira BSTIM i amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.
BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és la única fira de producció tèxtil de l’estat espanyol i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local.
Des de la primera revolució industrial que la indústria tèxtil no havia viscut una transformació tan gran com la revolució tecnològica que tot just ara comença a implementar-se. I si el sector tèxtil ja va ser un dels principals protagonistes de la revolució industrial amb el teler de llançadora i la primera màquina de filar multi bobina que van disparar la productivitat, ara podria ser també exemplar en l’avanç cap a la indústria 4.0 que transformarà el disseny, la manufactura, les operacions, el servei del producte i els sistemes productius. El Clúster Català de la Moda (Modacc)
calcula que amb la transformació digital els sistemes de producció seran un 30% més ràpids i un 25% més eficients, i portarà la personalització dels productes fins a alts nivells.
Aquest serà, precisament, el tema central de la propera edició de la fira tèxtil BSTIM, que tindrà lloc a Igualada els dies i 7 de març de 2019 i comptarà amb diverses xerrades i la participació d’empreses especialitzades en la transformació digital com a nous expositors. La fira BSTIM, a més, s’ha obert a totes aquelles empreses que ofereixen solucions per a la producció tèxtil arreu de l’Estat i no només a fabricants de gènere de punt.
La fira bstim i àuria grup creen una bossa única, de proximitat, solidària i sostenible
Tots els visitants que passin la porta de la fira tèxtil rebran a mans una bossa que concentra tots els valors que l’esdeveniment vol transmetre: un producte tèxtil, fet amb material proporcionat per empreses de proximitat a partir de cotons orgànics i reciclats i amb una finalitat solidària, ja que és confeccionada per nois i noies que formen part del projecte de Formació Laboral de la Fundació Privada Àuria.
A més de la feina feta per Àuria Grup, el projecte ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses expositores de BSTIM; d’una banda l’empresa Ingenitex, especialitzada en producte sostenible, que ha proporcionat el cotó cent per cent en cru per fer les bosses, l’empresa Tritall, de Sant Martí de Tous, que ha tallat el cotó, els també expositors estampats Sabater Massana, de Capellades, que s’han ocupat de l’estampació i, finalment, la terrassenca Tintes Egara que és l’encarregada de tenyir-les.
Es faran més de mil exemplars de la bossa que es repartiran al taulell d’acreditacions situat a l’entrada del recinte l’Escorxador. Per aquesta quarta edició, la fira BSTIM compta poder superar la xifra de 1.400 visitants creditats de la darrera edició de 2017.